istock-000048278112-double
istock-000016697914-full
istock-000010529141-medium-1
aardappelen-v2
17059034large-v3
4-kbf5094-1

Assortiment

Vrij vastkokende aardappelen

Meest gehanteerde verpakkingen 

  • 2,5 kg
  • 5 kg
  • 10 kg
  • 25 kg
    Wenst u een andere inhoud? Wij denken graag met u mee! 

Vrij vastkokende aardappelen vallen na het koken nauwelijks uiteen maar worden aan de buitenkant iets kruimig. Hierdoor zijn ze iets minder geschikt om te bakken. Verder hebben vrij vastkokende aardappelen een tamelijk grove structuur. De mogelijke bereidingswijzen lopen bij dit kooktype uiteen van eenvoudigweg koken tot het verwerken in gratin en stoofpotjes.

Voorbeelden van vrij vastkokende aardappelrassen in Nederland:
- Bildtstar (roodschillig);
- Mozart (roodschillig).

Voorbeelden van vrij vastkokende aardappelrassen in België:
- Melody;
- Artemis;
- Victoria.

 

Bewaaradvies vrij vastkokende aardappelen: aardappelen bij voorkeur bewaren op een koele, droge en donkere plaats buiten de koelkast. Het is echter geen probleem om aardappelen voor een korte periode in de koelkast te bewaren. Het vertraagt zelfs de vorming van uitlopers. 

vrijvastkokend-1